Skip to main content

Massage och manuell behandling som ger resultat.

Massageterapi hjälper kroppen att återhämta sig, bli mer avslappnad, sänka stressnivåerna och lösa upp muskelknutar. Det ger kroppen mer frihet att röra sig och fungera bättre.

Historien om Massageterapi

Ordet massage är ursprunglingen en fransk-term och betyder ”friktionen av knådning”. Ordet tros komma från det arabiska ordet ”massa” – att röra, att känna, att hantera. Historien för massörer och massageterapin dateras tillbaka till 3000 f. kr. (eller tidigare) i Indien, där det ansågs vara ett heligt system för naturlig läkning. Använt av Hinduerna i deras Ayurveda-medicin (vetenskapen om livet). Massageterapin gick i arv från massör till massör, generation efter generation och användes för att behandla skador, minska smärtan samt förhindra och bota sjukdomar.

Massagebehandlingar och beröring

Utvecklingen av tekniker för massörer har skett över många år och idag finns det många olika discipliner av massageterapier som thaimassage, idrottmassage, klassisk massage, taktilmassage och många fler. Till det finns det också många olika sätt med beröring som ytlig, djup, lätt, hård, aktiv, stillsam, snabb, långsam. Alla sätt och discipliner appliceras olika från massör till massör och har sin plats i massagens konst.

Om jag bokar massage, hur ser ett besök ut?

Jag är ute efter förändring och min målsättning är att alltid göra det som är bäst för dig och din kropp. Är det smärta du vill bli av med? Är det stress du vill släppa? Eller bara helt enkelt en genomgående massage? Det bestämmer du.

Bokning & pris – 45 minuters massage / manuell behandling

Du bokar mig enklast via bokadirekt.se – Boka här

Hitta till mig

Min mottagning är på Norcross, Norrgatan 16, vån. 3, Varberg i samma hus som restaurangerna Oscars och Namaste india.

Mina tjänster

Tips! Massage kan vara ett sätt för dig att må bättre fysisk, mentalt och emotionellt. Experimentera med olika typer av massage och med olika massageterapeuter för att hitta metoden och personen som är bäst för dig. Kommunicera alltid dina förväntningar och intentioner med din massageterapeut och berätta om det är något du känner dig obekväm med.

Boka tid

Svensk Klassisk Massage

Svensk klassisk massage hjälper till att släppa muskelknutar och andra spänningar i kroppen. Massagemetoden använder de fyra grundtyperna av greppen petrissage (knådning), friktion (gnidning) och tapotement (vibration), effleurage (strykning).

från 649:-

Idrottsmassage

Idrottmassage är utformad för att hjälpa till att korrigera problem och obalanser i mjukvävnad som orsakas av repetitiv och ansträngande fysisk aktivitet och trauma. Applicering av idrottsmassage, före och efter träning, kan förbättra prestationsförmågan, underlätta återhämtning och förhindra skador.

från 649:-

Djupvävnadsmassage

Djupvävnadsmassage används främst för att behandla muskel- och skelettproblem, såsom belastningar och skador. Det innebär att utöva ett ihållande tryck med långsamma, djupa slag för att rikta in de inre lagren av dina muskler och bindväv.

från 649:-

Taktil massage

Taktil massage används för smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom stimulering av utsöndringen av hormonet oxytocin. En svensk massagemetod som består av mjuk och följsam beröring (ingen knådning).

från 649:-

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är känt för att öka vävnadens flexibilitet och ledrörlighet. Vi använder oss av tekniken som kallas Myofascial Release som använder ihållande tryck för att lossa och förlänga sammandragen fascia. Kan upplevas plågsamt.

från 649:-

Triggerpunktsmassage

Triggerpunktsmassage är en mjukdelsteknik som arbetar för att släppa smärtsamma, spänningar i muskler och fascia som du vanligtvis skulle uppleva som en knut i muskeln. Det finns många olika tillvägagångssätt för triggerpunktsterapi, inklusive mjukdelsarbete & djupvävnadsmassage.

från 649:-

Vetenskapliga studier har kommit fram till.

För mig är det viktigt att det finns en vetenskaplig grund i det arbetet jag utför. En vetenskaplig grund som är anpassat efter riktiga erfarenheter. Här kan du läsa lite om de fördelarna massage kan ge dig, men även när du ska varsam att gå på behandling.

Massage kan hjälpa dig med

Muskelavslappning, ökad blodcirkulation, smärtlindring, sänkta stressnivåer, släppta muskelknutar, förbättrat humör, reducerade symptom av depression, mindre ömhet, hjälp vid återhämtning av skador, ojämnheter, bättre sömn, flexibilitet, bättre hudhälsa, sänkt blodtryck och aktivering av det parasympatiska nervsystem (vila och matsmältning).

Vid dessa besvär, sjukdomar och problem har massage visats sig vara gynnsam

Fibromyalgi, exem, hudstörningar, lymfödem, insomnia, stress, matsmältningsproblem, artros, migrän, huvudvärk, konstipation, IBS (irritable bowel syndrome), svåra graviditeter, skolios, bihåleinflammation, nacksmärta, kolik, öroninfektioner och trauma-återhämtning (ex. whiplash).

Var försiktig med att gå på massagebehandling om du har

Hjärtsvikt, historia av strokes eller blodproppar, tillfällig infektion, lever-problem, njur-problem, allvarlig blödarsjukdomar, pulsåderbråck, en historia av tidigare huvud-trauma som blödning i hjärnbalken eller skallfrakturer.

Vanliga frågor och svar

Det skadar aldrig att fråga. Den som inte frågar får heller aldrig något svar! Här skriver jag upp de vanligaste frågorna jag får, sedan fyller jag på det eftersom. Har du några fråga kring massage, behandling, mottagningen, vem jag egentligen är eller vilken fråga som helst. Kontakta mig! Det finns inga dumma frågor.

Var i Varberg har du din massagemottagning?

Du hittar mig på Norrgatan 16 i Varberg, mitt i centrum, i samma byggnad som restaurangerna Oscars och Namaste India.

Gör du hembesök i Varberg och utanför?

Absolut, det är inte helt omöjligt att jag åker ut till dig inom Varbergs kommun. Kontakta mig på varberg@fredrikhedenstrom.se

Utför du massageterapi på andra orter än Varberg?

Absolut, jag har utfört massageterapier i nästan hela vårt avlånga land, från Skellefteå enda ned till Varberg. Kontakta mig på varberg@fredrikhedenstrom.se med mer information.

Har du hiss på din mottagning i Varberg?

Ja, vi har hiss på mottagningen i Varberg. Du går in genom baksidan av byggnaden. Om du bokat tid, sms:a gärna mig om du behöver använda hissen på 0702-66 99 99

Utför du företagsmassage i Varberg?

Absolut, jag är ute hos flera företag i Varberg och utför företagsmassage. Jag kommer självklart även ut om det finns behov för det, månadsvis, kvartalsvis, årsvis! Det bestämmer ni. Kontakta mig för offert på varberg@fredrikhedenstrom.se

Fredrik Hedenström - Massageterapeut och blivande osteopat i Varberg